Започна со работа црковниот информативен портал „Литургија.мк“

Последното интервју со архимандрит Методиј (Петров)

Порака со сочувство од Патријархот Московски Кирил за упокоението на архимандритот Методиј (Петров), монах во Валаамскиот манастир

Патријархот Кирил испрати порака со сочувство до Санкт-Петербуршкиот Митрополит

Се упокои во Господа игуменот на рускиот светогорски манастир „Св. Пантелејмон“

Обраќање на Патријархот Кирил по повод Меѓународниот ден на заштита на децата

Обраќање на Патријархот Кирил по повод празнувањето на Денот на православната младина

Настан и коментар: Современата Европа

Рождественско-богојавленски поздрав за рускиот народ од филотејскиот игумен

Пред моштите на св. кнез Владимир се поклониле над 850 илјади луѓе

Незвесен е датумот на одржување на Сеправославниот собор во Истанбул

Светиот Синод на ПЦА го одобри текстот за Службата по спонтано пометнување

Патријарх Кирил: „Бев поразен кога чув дека на денот на авионската несреќа се празнува Ноќта на вештерките“