Секои 5 минути по еден христијанин го губи животот поради верски причини

Атинска декларација: Обединети против насилството извршено во име на религиите

Митрополит Иларион Алфеев: На заповедта за љубовта се крепи сета човечка праведност

Крсна литија по повод 700-годишнината од службата на св. Петар Московски

Руски манастир во Германија подготвен да прими сириски бегалци

Синаксис на јерарсите на Вселенската Патријаршија

Кога Го молиме Господа, не треба да имаме сомнеж

Русија ја очекуваат тешки времиња затоа што им се спротивстави на силите на злото

Ново чудо на св. старец Паисиј Светогорец

Митрополит Иларион Алфеев: Секој наш чекор треба да биде воден од Божјата волја

Во Новопавловск мироточи икона на преп. Сергиј Радонешки

Параклис 840 метри под земјата

В. Легоида: „Кнез Владимир го прифатил христијанството зашто во него видел сила“