Руската Црква потпиша договор со државата за спречување на абортусот

Митрополитот Иларион Алфеев го посети Вселенскиот Патријарх

Теророт на радикалниот ислам од ден на ден се зголемува

УПЦ-МП загрижена поради активноста на Вселенската Патријаршија во Украина

Изјава на ПЦА во врска со одлуката на Врховниот суд на САД

Митрополитот Иларион Алфеев оствари средба со македонскиот амбасадор во Руската Федерација

Жена прогледала покрај моштите на св. Георгиј во Санкт Петербург

ОНЦО на МП: Христијанскиот свет е сè поподелен

Митрополитот Иларион Алфеев во Москва одржа прием за амбасадорите од словенските земји

Профилот на Патријархот Кирил на мрежата „ВКонтакте“ посетен над милион пати

Митрополит Онуфриј: „Немаме право да ја оправдуваме војната преку верски слогани“

Причината за украинскиот конфликт лежи во моралната ерозија на елитите