Достапни за преземање материјали за Великиот Пост

"Достапни за преземање материјали за Великиот Пост"

Достапен за преземање е инфографикот што накратко ги разработува неделите од Великиот пост. Покрај него, изработени се и достапни за преземање и еден календар на Великата Четириесетница во кого се забележани најважните карактеристики на секој ден од постот, како и текстот на Великиот канон на св. Андреј Критски, дополнет со белешки (извадоци од Светото Писмо) за подобро разбирање на неговата содржина.

Инфографик

На овој начин, се надеваме дека ќе го помогнеме Великопосното патешествие на посетителите на нашата веб презентација.

Врски:
Неделите на Великиот Пост
Календар
Великиот канон на св. Андреј Критски