Камен-темелник за Крст во с. Острец

"Камен-темелник за Крст во с. Острец"

На 30.05.2021 год.,  Недела на Самарјанката, Неговото Високопреосвештенство митрополитот Кумановско-осоговски г.Григориј освети и постави камен–темелник за изградба на Крст во с. Острец, Крива Паланка.