Излезе од печат божикниот број на „Тавор“

"Излезе од печат божикниот број на „Тавор“"

Во него ќе прочитате

Тавор бр. 11
1. Мачеништвото на современите христијани – Јеротеј Влахос, Митрополит Навпактски
2. За празнувањето на Рождеството Христово – Јован Фундулис
3. На пат кон Витлеем – Презвитер Антониј Христос
4. Молкот на Јосиф – Презвитер Василиј Калијакманис
5. Три светители: Организатор, молитвеник и проповедник – Протопрезвитер Андреј Ткачев
6. Православна духовност, прва лекција: Светост – Презвитер Алексеј Јанг
7. Буквар на семејниот живот, прва лекција: Да се стапи во брак – Протопрезвитер Павел Гумеров
8. Бегајте од блудот – Архимандрит Тома Битар
9. Како да го научам моето дете да се моли? – Презвитер Андреј Чиженко
10. Тројцата мудреци и ѕвездата – детска приказна

Врската за преземање е достапна на следниот линк: Издаваштво или директно, со клик тука.