Излезе од печат велигденскиот број на „Тавор“

"Излезе од печат велигденскиот број на „Тавор“"

Во него ќе прочитате:

Тавор бр. 12
1. Сѐ ново – Протопрезвитер Андреј Ткачев
2. Укинување на смртта – Атанасиј, Митрополит Лимасолски
3. Таинството на доприот на Тома – Јеротеј Влахос, Митрополит Навпактски
4. Православна духовност, втора лекција: Духовната природа на човекот – Презвитер Алексеј Јанг
5. Буквар на семејниот живот, втора лекција: Предбрачни врски и познанства – Протопрезвитер Павел Гумеров
6. Средба на младите со Бога – Протопрезвитер Александар Овчаренко
7. Слово со пастирот – Одговори на Патријархот Московски и Руски Кирил
8. Црквата и светот: Спорт – Одговори на Иларион Алфеев, Митрополит Волоколамски
9. Абортус? Нема шанса! Три сведоштва за женската храброст – Интервју со Наталија Москвитина
10. Аутистично дете во православно семејство – Сведоштво на еден родител
11. Детски буквар – Велигден

Врската за преземање е достапна на следниот линк: Преземи го „Тавор“ бр. 12