Излезе од печат новиот број на списанието „Тавор“

"Излезе од печат новиот број на списанието „Тавор“"

Во него можете да прочитате:
Tavor-13
1. Чување на преданието – Презвитер Стивен Костов
2. Свети Јован Крстител – Јеротеј Влахос, Митрополит Навпактски
3. За љубовта – Пантелејмон, Архиепископ Антинојски
4. Секојдневна духовност – Презвитер Алексеј Јанг
5. Првата година од бракот – Протопрезвитер Павел Гумеров
6. Дали се грижиш за своите деца? – Атанасиј, Митрополит Лимасолски
7. Дали веруваш? – Августин, Митрополит Лерински
8. Зошто Господ понекогаш не ни ги услишува молитвите? – Св. старец Порфириј Кавсокаливит
9. За осветувањето на домовите – Презвитер Александар Ермолин
10. Слобода од гревот – Кирил, Патријарх Московски и Руски
11. Надеж – Георгиј Кодр, Митрополит Ливански
12. Црквата и „невидливите деца“ – Венди Цвиклински
13. Пресветата Мајка Божја – Детски буквар

Врската за преземање е достапна на следниот линк: Преземи го „Тавор“ бр. 13