Излезе од печат новиот број на списанието „Тавор“

"Излезе од печат новиот број на списанието „Тавор“"

Во него може да прочитате:
Tavor-14
1. За оние што се радуваат во Божикниот пост – Протопрезвитер Артемиј Владимиров
2. Подготвени ли сме за Божик? – Августин, Митрополит Лерински
3. Свети Антониј Велики како образ за подражавање – Протопрезвитер Георгиј Папаварнава
4. Православна духовност, четврта лекција: Подготовка за исповед – Презвитер Алексеј Јанг
5. Буквар на семејниот живот, четврта лекција: Бракот како Тајна – Протопрезвитер Павел Гумеров
6. Да не очајуваме! – Тихон Шевкунов, Епископ Јегоревски
7. За рајот и пеколот – Јеромонах Кирил Зинковски
8. Слово на пастирот – Одговара Патријархот Московски и Руски Кирил
9. Силата што ни ја дава Христос – Атанасиј, Митрополит Лимасолски
10. Каде што Бог сака, законите на природата се победуваат – Николај, Митрополит Месогејски и Лавреотикиски
11. Детски буквар: Раѓањето Христово
12. Детски буквар: Свети Јован Крстител

Врската за преземање е достапна на следниот линк: Преземи го „Тавор“ бр. 14