Излезе од печат третиот број од епархиското списание „Тавор“

"Излезе од печат третиот број од епархиското списание „Тавор“"

Во него ќе прочитате

Тавор бр. 3
1. Слово за Вознесението – Свети Кирил Ерусалимски
2. Беседа прва на Педесетница – Свети Јован Златоуст
3. Светило за телото е окото – Протопрезвитер Златко Ангелески
4. Апостолски пост – Олга Богданова
5. Беседа на празникот на светите апостоли Петар и Павле – Преподобен Јустин Келијски
6. Лажната духовност на сегашноста (2) – Презвитер Радиша Јовановиќ
7. За гатањето (медиумизмот) – Свети Филарет Московски
8. За соединувањето со Бога – Кирил, Митрополит Смоленски и Калининградски
9. Духовно искуство – вистинито и лажно – Николај, Митрополит Месогијски и Лавреотикиски
10. Што е тоа Црква? – Детски православен буквар

Линковите за преземање се достапни на следниот линк: Издаваштво