Утрена богослужба со статии на Оплакувањето Христово

"Утрена богослужба со статии на Оплакувањето Христово"

На 30.04.2021 год., Велики Петок, во митрополитскиот соборен храм на Свети Никола, во Куманово, Неговото високопреосвештенство митрополитот Кумановско-осоговски г.Григориј служеше Утрена богослужба за Велика Сабота, со статиите на Оплакувањето Христово. При крајот на богослужбата беше извршена литија со Плаштаницата.