Излезе од печат првиот број од епархиското списание „Тавор“

"Излезе од печат првиот број од епархиското списание „Тавор“"

Во него ќе прочитате

Tavor-XL
1. Избран првоерархот на Кумановско-осоговската епархија
2. Постот пред празникот на Рождеството Христово – Григориј С. Дебољски
3. Зошто дојде Синот Божји? – Св. Јован Златоуст
4. Совршен Бог и совршен човек – Христо Јанарас
5. Против одењето по бајачи – Св. Јован Златоуст
6. „Исцеленија“ – Епископ Александар Милеант
7. Астрологијата е астролатрија – Протопрезвитер Александар Карлуцос
8. Додека има време – Презвитер Димитриј Шишкин
9. Светена вода и псевдонаука: Чуму ни се експерименти со светињата? – Владимир Гурболиков