Детска приказна: Четири свеќи

Св. маченички Вера, Надеж, Љубов и мајка им Софија како модел за нашите животи

Не треба да се прекрстуваме механички

Беседа на Осветувањето на храмот на Христовото Воскресение

Проповедта на св. Јован Крстител

Словото Божјо денес мора да има моќно и впечатливо онлајн присуство

Што значи да се биде духовен?

Две поимања на смртта: За Успението на Богородица

Преображение

Постот, тајна на слабоста

Успенски пост: Посветеност наспроти удобност